BIOGRAFI

En opdagelsesrejse – hver dag

Det er en opdagelsesrejse at skrive. Man kan gå igennem de smukkeste sale, de vildeste relationer, de mest uhyggelige oplevelser, og det bliver alt sammen skabt undervejs. Jeg har ikke brug for store omgivelser, for der er uendelig plads i fantasien. Rum og steder og mennesker åbner sig. Jeg vil gerne have DIG med, for det er lige så meget en opdagelsesrejse at læse som at skrive. Læs! Bare et eller andet. Men hvis du læser en af mine bøger, bliver jeg selvfølgelig glad.

Stabler af bøger og en umættelig nysgerrighed efter hvad der stod i dem … Sådan kan jeg beskrive en del af mit liv på det østfynske børne- og ungdomsværelse. Der var også håndbold, fodbold, halballer og flyvende frihedsfølelse på den grønne Puch Maxi – men friheden til at drømme sig ind i andre universer via bøgerne var en helt særlig og uimodståelig fristelse.

Det var tryllestøv for mig, at bogstaver kunne blive til ord, der blev til sætninger og sammenhængende historier. Jeg slugte detektivserier, hestebøger, eventyr og bøger om pyramider og rummet. Jeg slæbte hjem fra skolebiblioteket og var i godt selskab med bogstablen og mig selv i timevis. Og jeg var selvfølgelig også nødt til at prøve at flikke historier sammen selv. Jeg elskede at skrive dansk stil og i det hele taget at bruge min fars gamle skrivemaskine til at klapre tekster ned på.

Det er jeg så blevet ved med – dog nu på pc! Jeg debuterede i 2008 og har efterhånden fået udgivet en del børne- og ungdomsbøger, som du kan læse om her på min hjemmeside. Jeg har mange ideer, og de kan ligge og ulme i årevis, inden de ”fortætter” sig, så jeg kan få dem omsat til færdige manuskripter.

Nogle gange tager jeg fat i et hjørne med en uklar ide om, hvor jeg skal hen. Jeg opdager det, mens jeg kommer fremad. Andre gange skriver jeg kapiteloversigt på forhånd og hamrer en pløk i ude i horisonten, så jeg har noget at sigte efter.

Jeg skriver i den realistiske genre – ofte med et sårbart, humoristisk og dilemmafyldt afsæt. 

Annette Bjørg

PS: Jeg har været forsynet med vanvittigt gode dansklærere i hele mit skoleliv – på Herrested Skole og Juulskovskolen på Østfyn og på Midtfyns Gymnasium. Tak! Siden kom jeg ind på Danmarks Journalisthøjskole og blev uddannet dér – og i 2004 gik det hele op i en højere og bedre enhed, da jeg blev optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur.