DØDENS Å

En roman om at få en mistanke – og få den bekræftet!

Er det sort uheld? Er det Å-manden, som er skyld i, at flere af landsbyens små børn drukner i åen? Eller er der en sindssyg morder på spil?

Dødens å er en historisk spændingsroman, som udspiller sig i Danmark i 1873 og følger den unge Fria, som bor med sine forældre tæt på den å, hvor hendes lillesøster druknede som lille. Der er gået adskillige år siden den forfærdelige hændelse, men ingen taler om den. Da en ny ulykke sker, forsøger Fria at få hoved og hale i de mange mistanker, hun og andre i byen går rundt med. Men det er ikke ufarligt at stille spørgsmål …

Jeg modtog Skriverprisen 2012 for denne roman.

Udgivet af Høst & Søn, 2011

DØDENS Å

Lektør:

”Bogen som helhed er åndeløs og spændende læsning fra først til sidst, hvilket også er signaleret på bogens flotte omslag. Romanen er svær at sammenligne med andre, da vi her finder en fin og unik blanding af forskellige genrer. En let læst historisk roman om overtro, som er krydret med tilpas uhygge og gys er der ikke mange af for målgruppen. Vellykket og anbefalelsesværdig roman til gode læsere fra 11 år, der holder af spænding og gys fra det virkelige liv i gamle dage. Et forfatterskab som vi gerne vil se mere af.”

“Det er en fortidskrimi. En stærkt uhyggelig historie om overtro, sladder og rigtig død. Uden at ryste på hånden fremskriver forfatteren en nøgtern tid med fattigdom, drikfældighed og mere sladder … Det lille samfund lever i kraft af præcise iagttagelser og forfatterens sans for at bevare spændingen.” Fire hjerter fra Steffen Larsen i Politiken, 17.11.2011.

”Dødens å er en velskreven og velfortalt spændingsroman, der absolut formår at levere et interessant mysterium trods det, at den er enkel og på relativ få sider. Den vil uden tvivl appellere bredt og vække stor begejstring med sit letlæselige sprog. At morderen ikke lader sig opdage før til sidst, er naturligvis kun endnu et stort plus!” – fra Kvindeguiden.dk: http://www.kvindeguiden.dk/boeger/ungdoms/artikel/veloplagt-historisk-krimi-for-tweens/side/5/

”Dødens å er først og fremmest en spændende roman, der får en til at gyse. Annette Bjørg Koeller smider flere spor ud undervejs, så listen med mistænkte vokser. Hvem morderen er, synes jeg, du selv skal læse.” Fra Æseløre.dk:
http://xn--selre-rra3k.dk/post/10549091206/d%C3%B8dens-%C3%A5-af-anette-bj%C3%B8rg-koeller