KNIVEN

En bog om venskab og fjendskab, sandhed og løgn.

Teo ønsker sig en kniv, som den Tor og Pede har, men han ved, at far aldrig vil lade ham få én. Teo bliver derfor vildt glad, da Tor siger, han må få hans. Teo er lykkelig for kniven, men den bliver starten på en række problemer, der ender med et besøg på skadestuen.

Udgivet af Høst & Søn, 2015
Illustreret af Mads Themberg.

KNIVEN

Lektør:

”En spændende hverdagshistorie om drømme, løgne, venskab, tarvelighed – og om forældres tillid til deres børn. Absolut underholdende, tankevækkende og let for de fleste 10-13-årige drenge at identificere sig med. Stil og stemning genkendes især fra nogle af Annette Bjørgs andre realistiske historier med social vinkel, især: Du er den eneste og  Stop så det der!, men bogen her har mere tydeligt drenge-fokus.”

”Det er en virkelig fin lille og skarp bog til læs selv-drengene. Man kan mærke både Teos ønsker om at have en sej og farlig kniv, samtidig med at man også kan føle hans voksende knude i maven. Og man ved, at det er dømt til at gå galt. Kniven er fint illustreret af Mads Themberg.” – fra Bogbotten.dk: https://www.bogbotten.dk/boganmeldelse/kniven/

”Det er en redelig historie om svig, vold, hærværk og mistænksomhed på villavejen. Og hvor meget ved forældre egentlig om deres børns færden? Det er Teos far, der insisterer på, at knivsagen skal opklares, inden polisen kommer rullende. Her er et mønster og et spil, som de fleste drenge kan genkende. Og Mads Thembergs sort-hvide illustrationer er helt med på bogens tone i et billedsprog, der er håndfast og genkendeligt.”  Steffen Larsen i Politiken 18. marts 2015: 
https://politiken.dk/kultur/boger/skonlitteratur_boger/art5569737/K%C3%B8d%C3%A6dende-planter-og-splattede-zombier-Politiken-anmelder-krimier-til-b%C3%B8rn-og-unge