PLASTERPIGEN

En billedbog om at have brug for en plasterdag!

De fleste børn kender de morgener, hvor man er halvsløj uden at være rigtig syg. Dage, hvor madrassen føles fuld af søm, og hvor havregrøden har skarpe kanter. Sådan en dag har man brug for omsorg – og for plaster!

Astas sår og skrammer ser måske ikke så slemme ud, men for Asta ER de alvorlige. Heldigvis er plastret opfundet, og det findes i alle de skønneste farver og mønstre. Asta får efterhånden plastret sig til, så hun ligner en mumie fra Egypten, og det kan kurere enhver!

Udgivet af Høst & Søn, 2008
Illustrationer af Lea Letén

PLASTERPIGEN

Lektør:

”Sproget er enkelt og billedskabende, og de lige så enkle og bevidst barnlige illustrationer passer godt til handlingen i al deres muntre skævhed.”

“’Plasterpigen’ giver en sjældent indtagende anskuelsesundervisning i samvær og gensidig forståelse. Venlighed som vane.”  Fem hjerter i Politiken: https://politiken.dk/kultur/boger/art4746123/Pastelplasterpigen

”Plasterpigen er forfatterens billedbogsdebut. Det er en dejlig og varm fortælling om dét at have en dårlig dag. En dag, som alligevel bliver god, fordi man mødes med forståelse og overbærenhed af forældre, som ved, at med humor og plastre med fine mønstre kommer man længst!” – fra Fortællingen.dk:
http://fortaellingen.dk/anmeldelse/annette-bj%C3%B8rg-koeller-plasterpigen

”En lille perle af en billedbog, der tager barnet alvorligt og med indlevelse og sproglig fantasi skildrer en dag, hvor man bare er umulig og trænger til opmærksomhed.”
Fem stjerner i Berlingske Tidende:
https://www.b.dk/boeger/havregroed-med-skarpe-kanter