STOP SÅ DET DER!

Tre store piger tager mobilen fra en mindre dreng. Mia ser det hele, men siger ikke noget. Hun er ikke modig som sin storebror Anton, men hun vil gerne hjælpe drengen. Og hun synes ikke, at pigerne bare skal slippe godt fra at stjæle og mobbe andre. Hvad skal Mia gøre? Fortælle det til en lærer? Eller er det dumt at sladre? Vil pigerne hævne sig? Og hvad med drengen?

Udgivet af Forum, 2010
Illustreret af Mette Dreyer

STOP SÅ DET DER

Lektør:

”Forfatteren formår at vise en realistisk problematik, som desværre er hverdag for mange børn. Bogen er en velskrevet historie om en pige, der ikke tør fortælle om et overfald, hun har overværet. Men hun udvikler mod til at fortælle om episoden. Den udmærkede bog føjer sig fint til øvrige bøger om mobning.”

”Stop så det der! har bare 59 sider. Men det lykkes forfatteren at fortælle en meget længere historie. For den handler ikke bare om den lille dreng med mobilen. Den handler også om Mias liv som lillesøster til en bror i kørestol. Om at finde modet, som man ikke tror, man har, om at tage chancer, om dumme forældre og alt det andet der foregår i en tiårig piges liv. Og helt ærligt – det er ikke altid spor nemt at være ti år. Mette Dreyer har leveret tegninger i sin sædvanlige skæve stil. Illustrationerne følger historien og er en god hjælp til læsningen.” – fra Fortællingen.dk: http://fortaellingen.dk/anmeldelse/anette-bj%C3%B8rg-koeller-stop-sa-det-der

”Det er en vedkommende bog om et svært moralsk dilemma – om det svære ved at træffe de rigtige etiske valg og sige fra på vegne af andre. Bogen rummer en fin beskrivelse af et børneunivers, hvor alle ens forkerte handlinger trykker og nager, men måske kræver et alt for stort mod at gøre noget ved.” – fra Folkeskolen.dk, fagblad for undervisere:
https://www.folkeskolen.dk/67378/stop-saa-det-der