Sommervenner – nu med lyd

SOMMERVENNER

For nogle uger siden var jeg hos lydbogsstudiet Selvlyd for at indtale min billedbog Sommervenner som lydbog. Det er noget, jeg altid har drømt om at prøve, men jeg måtte være lidt offensiv over for lydbogsforlaget for at få lov, for jeg er jo et ubeskrevet blad i den sammenhæng. Det er heller ikke nemt. Som det blev påpeget: Det handler om vejrtrækning, tempo, rytme, lydniveau og meget mere.

Jeg lavede tre stemmeprøver, som heldigvis overbeviste redaktøren om, at jeg kunne klare det – og jeg sender en kærlig tanke til skuespillerinden Ellen Staal, som for mange år siden hersede med mig på et oplæsningshold. Noget hænger fast stadigvæk!

Når man sidder i studiet med de store hovedtelefoner på, og alt andet forsvinder – bortset fra ens egen stemme, som nu står helt ren og klar – så kan det godt være lidt angstprovokerende. Ikke noget med at hyperventilere eller rømme sig. Selv den mindste lille afvigelse kommer med, og så må man gøre det om igen. Og det skal også gå en hel del langsommere, end man lige forestiller sig.

Det gik godt, synes jeg, og jeg er superglad for, at Sommervenner nu findes i to udgaver. Læs og lyt! Der er nok til alle. Udkommer 23. maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *