Sommervenner har fået ravnevinger!

For et par dage siden fik jeg at vide, at billedbogen ”Sommervenner” af Kamilla Wichmann og undertegnede er blevet udvalgt til ”The White Ravens 2020” – en årlig liste over bemærkelsesværdig og spændende børne- og ungdomslitteratur fra hele verden. Sikke en lykke! Og hvor er det skønt, at bøger stadig kan rejse over landegrænser, selv om vi andre må blive hjemme. ”Sommervenner” er altså brudt ud af landet, og det skyldes Stiftung Internationale Jugendbibliothek (The International Youth Library) i München, som hvert år arbejder med at læse tusindvis af tilsendte bøger (eller hvordan de nu finder dem) og udvælger til kataloget. I år er cirka 200 værker fra 56 lande med, og på grund af coronaen er kataloget i år ”kun” digitalt. Normalt plejer de udvalgte bøger også at blive udstillet på børnebogsmessen i Bologna det efterfølgende forår. Om messen overhovedet bliver til noget i 2021, er desværre tvivlsomt. Men! Uanset så er jeg så taknemmelig for, at Forlaget Carlsen bandt an med min tekst, og at vi fik Kamilla Wichmann til at tegne. Sådan kunne man altså havne i det gode selskab af hvide ravne!

De andre udvalgte danske titler er ”Når hjertet er en elpisker” af Mette Vedsø, ”Pigen der hed Djamesbond” af Hanne Kvist og Lilian Brøgger og ”Drømmecykler og fodboldhunde” af Carsten René Nielsen og Mette Marcussen.

Her er et link til 2020-kataloget, hvor de danske titler ligger på side 16-17. https://www.ijb.de/fileadmin/Daten/Pdfs/2020/The_White_Ravens_2020.pdf

// Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *